I huvudet på brännvinsmakare Aflodal

ATT KRYDDA brännvin är en gammal svensk tradition. Från början handlade det om att göra dåligt producerat brännvin drickbart genom att (liksom genevern och sedermera ginet) låta kryddväxter ligga och dra för att dölja finklet. Det var förstås på den tiden man fick koka sprit för husbehov med kronans goda minne. I orostider när pengar […]

En brännvinsidé tar form

ALLT BÖRJADE med svärfar Harry Lenhammar. Professor emeritus i religionshistoria vid Uppsala Universitet. Vid familjehögtiderna kom brännvinet fram. Inte starkt vitt utan kryddat smakrikt i mörka nyanser. Gärna med plantorna kvar i flaskan, ibland svart och grumligt men gott. Till julen drack vi alster satta mitt i sommaren, andra blandningar kom fram till påsk och […]

Kryddat brännvin som det var förr

RUUS af SELKNÄ är här! En vibrerande community som sjunger brännvinets lov. Ett passionerat crowdfunding-projekt som vill återupptäcka äkta kryddat brännvin såsom det gjorts i hemmen i långliga tider. Vi har ett hundratal platser att besätta i detta Uppland/Småland-sällskap. Så många paket finns att tillgå av SPIRAE Älggräsbrännvin och SKRUFs konnässörspetsglas. Allt grovjobb är färdigt. […]