Brännvinsglaset

Glasblåsarmästarna på Skrufs glasbruk i Småland tillverkar Ruus af Selknäs konnässörspetsglas i kristall.

På småländska Skrufs glasbruk har yrkeskunskapen bevarats. Glasblåsarna är kvar och har deltagit i utformandet av en aromkupa anpassad för kryddat brännvin som Spirae. Henrik Aflodal har ritat glaset efter omfattande sessioner med olika provningsglas. Inspiration kommer från det klassiska spetsglaset som kombinerats med den beprövade provningskupan. Aromerna koncentreras i botten av glaset och släpps försiktigt ut via den övre koniska mynningen, allt för att mildra spritigheten och förstärka smakerna. Foten är högst individuell, fyra glasvingar vridna i flytande tillstånd av känslig glasblåsartång. Formen är hämtad från ett tyskt spetsglas tillverkat i början av förra seklet. Intentionerna har tolkats mästerligt av Skruf där glasen görs för hand ett i taget av en skicklig glasblåsare.

Så här använder du glaset!
1) Fyll upp till 2/3-delar av kupan. Sätt handen för mynningen och skaka runt så vätskan kommer i kontakt med hela glasets insida.
2) Vänta 30-45 sek och dofta sedan. Alkoholen försvinner men arompartiklarna sitter kvar. Av Spirae doftar det svensk sommaräng. Libbsticka har en kraftig odör av selleri eller svensk curry-krydda.

Varför luktar det så mycket? RUUS brännvin större koncentration av smakämnen än vanligt kryddat brännvin eftersom färska växtdelar fått ligga och dra i flera månader. Filtreringsprocessen är grov och låter alla partiklar följa med ner i flaskan vid buteljering. En färsk doft av svensk sommar varje gång du spiller upp några droppar i glaset!

BESTÄLL SKRUFS BRÄNNVINSGLAS

Skicka in din beställning nedan så kommer glasen i brevlådan. Eller så kan du hämta fraktfritt i Stockholm.

BETALNING

Aflodal Information | Bankgiro 5068-1691 | Plusgiro 488 99 53-8 | Swish 0704221416.
Viktigt, vid betalning uppge NAMN, E-POST samt ordet ”RUUS-glas”.

LEVERANS

Fraktkostnad inom Sverige.
1 glas = 55 kr
2 glas = 55 kr
4 glas = 79 kr
6 glas = 99 kr

[contact-form-7 id=”460″ title=”Order”]