Det svenska brännvinsbordet

Ruus af Selknä gör en ny sorts brännvin där aromerna går djupare än brukligt tack vare koncentrationen av smakämnen. Visst kan man sippa på brännvinet som vore det en whisky, helst då i vårt konnässörspetsglas i kristall från Skrufs glasbruk. Men brännvin är i första hand en matdryck som intar hedersplatsen på vårt svenska smörgåsbord. Eller rättare sagt brännvinsbord, som är ursprunget. En förrättsmåltid bestående av sill, ost, gravad lax, rökt korv och bröd, med brännvin som dryck. Idag har brännvinet hamnat i skymundan vilket är att vända vårt kulturarv ryggen. Därför har vi lagat brännvinsmat här på Selknä. Nya infallsvinklar på gamla beprövade recept, noga utprovade smaker som ska funka ihop med brännvin. Vad sägs om brännvinsgravad lax, glasmästarsill och timjansill i brännvinslag? Eller vår paradrätt — Brännvinsröra på knäcke!

Detta är bara början. Brännvin passar till så mycket. Råbiff är en evig klassiker där brännvinet får smaksätta färsen. Fisk- & skaldjursgryta med fänkål och libbsticka-bärnnvin är alldeles ljuvlig. Och på hösten ska det vara starkt till kräftorna och surströmmingen. Högtider att längta till!

Fisk- & skaldjursgryta
Råbiff de luxe
Brännvinsröra
Brännvinssill
Brännvinsgravad lax
Kräftkalaset!